1635081.jpg

Teimme synttäreille suolaiseksi palaksi lohipiirakkaa, jonka ohjeen löysimme Kinuskikissan sivuilta.

Maistui tosi hyvältä! Pohja oli kivan pehmeää, johon ilmeisesti vaikutti perunamuussijauheen käyttö.

Huom: Käytä normaalia piirakkavuokaa isompaa astiaa. Kuvan piirakassa käytetty 26 cm kokoista piirasvuokaa. Myös neliskulmaiset uunivuoat käyvät (esimerkiksi n. 20 cm x 25 cm).

Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ps (100-105 g) perunasosejauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
200 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 suuri sipuli
1 keskikokoinen purjo
300 g kylmäsavulohisiivuja
3 munaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
1 ruukku tilliä
1 mm paprikaa
suolaa
pippuria

00aa2.JPG

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa. Lisää joukkoon vesi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Voitele vuoka valmiiksi.

Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi (säästä pari siivua koristelua varten). Sekoita munat, maito, kerma, juustoraaste, silputtu tilli ja mausteet keskenään.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sipuli-purjosilppu. Ripottele päälle lohipalat. Kaada vuokaan lopuksi muista aineksista tehty liemi. Paista 200 asteessa n. 30 min. Laita tarvittaessa foliota suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa. Koristele valmis piirakka keräksi rullatuilla lohisiivuilla ja tillinvarsilla.

1635094.jpg

Piirakka ennen uuniin laittoa.