OHJE:
Ota pihvit huoneenlämpöön n. 0,5 tuntia ennen paistamista. Kuivaa pinta ja muotoile käsin.
Kuumenna valurautapannu, lisää rasvaseos. Kun rasva on kullanruskeaa, lisää pihvi. Noin 1/3 pannun paistopinnasta pitää jäädä tyhjäksi, jotta pannu ei jäähdy liikaa.
Käännä pihvi heti kun ensimmäiset lihasnestepisarat nousevat pintaan. Ota pihvi pannulta heti, kun taas nestepisarat nousevat pintaan (silloin pihvi on mehevimmillään; puolikypsä eli medium). Paistoajaksi tulee noin 1,5 min / puoli. Kypsyys on makuasia ja kannattaakin testata mikä kypsyysaste on itselle sopiva ja miten oma pannu pihvin paistaa.
Mausta pihvi paistunut pinta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
Jos haluat pihvin punaisena (raaka/rare), vähennä kypsymisaikaa 0,5 minuutilla / puoli.
Jos taas haluat pihvin kypsänä (well done), jatka kypsymisaikaa 0,5 minuutilla / puoli.
Tarjoa esim. lohkoperunoiden, tomaatti-sipuli-krassinkukkasalaatin sekä keitettyjen kasvisten kanssa.
Pihvin päälle voit asettaa vielä halutessasi aromivoiviipaleen.
TIETOA KRASSISTA (lähde: yrttikirjasto): Nimi |
Vaikutuslista
Puhdistava sekä desinfioiva, Vahvistaa vastustuskykyä ja kehoa, Edistää virtsaneritystä
Muut vaikutukset
Ei muita vaikutuksia
Tietoa yrtistä
tulehduksia helpottava erit. virtsatiehyentulehdukset (myös munuaisaltaan tulehdus) ja flunssan oireisiin erit. yskä ja yskänärsytys, krassiöljyllä on bakteereita ja sieniä tuhoava ominaisuus
Yrtin erikoisominaisuuksia
krassi on erityisen monipuolinen keittiöyrtti, kukat, kukkanuput, lehdet ja kypsymättömät siemenkodat ovat sellaisenaan käyttökelpoisia ja syötäviä
Kommentit