Tervehdys pitkästä aikaa! Elämä ollut niin hektistä, ettei blogia olla ehditty päivittelemään. Blogi on kuitenkin toiminut hyvänä reseptipankkina, jossa on lempiohjeitamme. Olemme saaneet kiitosta resepteistä. Kiitos kaikille kävijöille!

Tänään teimme esikoisemme synttäreille Valion ohjeella tiramisun makuista suklaakakkua. Oli helppo tehdä ja ohjettahan voi hyvin myös muutella. Rahkoja on muitakin makuja ja vaihtelemalla niitä saa tällä ohjeella monen makuista herkkua. Suosittelemme tätä ohjetta!

 

pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl pikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte:

400 g (2 prk) tiramisun makuista mausterahkaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
130 g valkosuklaata sulatettuna

päälle:

2,5 dl Flora vanillaa
2 liivatelehteä
pari ruokalusikallista kahvia
valkosuklaata rouheena
 

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten joukkoon.


2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne joukkoon.

3. Pingota halkaisijaltaan 24-25 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele kakkuvuoan reunat. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja hieman sisäreunoille.


4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada se vuokaan.


5. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakku näyttää kypsältä.
 
6. Kun kakku on hyvin jäähtynyt, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.


7. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, kiehauta kahvitilkka esim. mukissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan kahviin, sekoita liuos hyvin.


8. Kaada liivateliuos vaahdotettuun vaniljaseokseen hyvin sekoittaen.


9. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ja ripottele pintaan halutessasi valkosuklaarouhetta.

10. NAM! HERKKU ON VALMISTA HERKUTELTAVAKSI!