1393705.jpg

Teimme pääsiäiseksi rahkakakkua Lidlin ohjevihkosesta.  Tuli kivan raikasta ja makeaa. Mango olisi tosin saanut olla hieman kypsempi (kaupassa hieman huono valikoima). Ensi kerralla käytämmekin täytteenä säilykepersikkaa.

Ainekset 12 palaa

4 kananmunaa, 100 g voita, 1 dl kookoshiutaleita, 1 1/2 dl vehnäjauhoja, 1 dl tomusokeria, ripaus suolaa, 1 kypsä mango (n. 480 g) tai persikkaa, 1 dl smoothie mango-passiohedelmäjuomaa, 1 3/4 dl sokeria, 600 g maitorahkaa, 1 1/2 rkl perunajauhoja ja 2 rkl mannasuurimoita.

Valmistus:

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita 1 keltuainen voin, kookoshiutaleiden, vehnäjauhojen, tomusokerin ja suolan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina tasaisesti kakkuvuona pohjalle (halkaisija 26 cm) leivinpaperin päälle, pistele siihen reikiä haarukalla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Kuori mango, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi suikaleiksi.

Vatkaa kerma, smoothie ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput keltuaiset ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää maitorahka, perunajauho ja mannasuurimot. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto täytteen joukkoon. Levitä ensin 1/3 täytteestä vuoassa olevan muropohjan päälle, lado mangosuikaleet täytteen päälle ja kaada sitten loput täytteestä vuokaan.

Paista uunissa 200 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut hiukan väriä. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vetäytymään 15 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kakku pois uunista ja jäähdytä. Rahkakakku on parhaimmillaan 1-2 päivää paistamisen jälkeen. Se kannattaa paistaa hyvissä ajoin ja laittaa foliolla suojattuna vetäytymään jääkaappiin. Koristele esim. mansikoin ja tomusokerilla.