1416390.jpg

Teimme viikonlopun synttäreille täytekaakun ja ensimmäistä kertaa kokeilimme marsipaanin työstämistä. Teimme ruusut Kinuskikissan hyvien ohjeiden mukaan. Pitkään on ollut mielessä myös mantelimassakuorrute ja nyt uskalsimme sen toteuttaa. Tämän kakun pursotuksessa käytimme vielä vanhoja Tupperware tyllaa ja pussia. Ensi viikolla pitäisi tulla Bake & Partysta uusia tyllia, joita odotamme innolla

POHJAn teemme usein helpolla kaavalla eli yksi osa munia, yksi osa sokeria ja yksi osa jauhoja. Tämä kakku on viiden munan kakku. Eli kananmunat korkeaan lasiin ja viereen kaksi samanlaista lasia, niin on helppo tasata myös sokeri ja jauhot. Sokeri ja munat vaahdotetaan. Lisätään jauhot varovasti sekoittaen. Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 175 asteessa noin 1 tunti.

TÄYTTEENÄ käytimme tällä ketaa Blå Bandin Valkosuklaa-Nougat moussea (1 pussi) ja kermavaahtoa (sekoitetaan keskenään). Joka väliin laitoimme myös mansikkahilloa (yllätyimme kuinka hyvää ja edullista mansikkahilloa saa Euroshopperilta ; hyvä hinta-laatu suhde).

KAKUN PÄÄLLE teimme siis mantelimassakuorrutteen:

  •  40 g pehmeää voita
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g mantelimassaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • Voi lisätä myös elintarvikeväriä

Vatkaa pehmeä voi sekä tomu- ja vaniljasokeri vaahdoksi. Ota siitä 1/4 erikseen (päällysteen kiinnittämiseksi kakkuun). Hienonna mantelimassa veitsellä tai monitoimikoneella. Yhdistä voi-sokerivaahtoon mantelimassa ja toinen osa tomusokeria (+ elintarvikeväri). Sekoita massa tasaiseksi. Kauli siitä kahden voipaperin välissä pyöreä levy. (Voipaperin voitelu öljyllä helpottaa levyn käsittelyä). Laita kakun päälle tomu-vaniljasokerimassaa liima-aineeksi. Laitoimme päällysteen kakun päälle käyttäen avuksi toista voipaperia. On oltava varovainen, jotta päällyste ei repeä.

REUNOILLE pursotimme kermaa, jossa oli vaniljasokeria.