1373262.jpg

Teimme viime vuonna nuorimmaisen tyttäremme ristiäisiin kaksi isoa voileipäkakkua. Ohjeita meillä ei ole missään paperilla, mutta ainesosat ovat vielä muistissa.

VOILEIPÄKAKUT:

Pohjana leipomosta ostetut isot vuokaleivät (n. 1,5 isoa vuokaleipää/ kakku) Leivät oli valmiiksi kantatut.

Leivät kostutettiin liha- ja kalaliemellä. Käytimme kostutusveteen vasikanfondia (lihakakku) ja hummerifondia (kalakakku).

 

KALAKAKUN TÄYTE:

Yksi kokonainen pieni savukala perattiin ja "hienonnettiin" kulhossa. Lisättiin hieman tomaattipyrettä, Creme Fraichea, Kermaa, Sulatejuustoa (yrtti sulatejuusto). Lisättiin suolaa ,valkopippuria ja sitruunamehua sekä tilliä. Tee täytteestä sopivan rakenteinen...

 

LIHAKAKUN TÄYTE:

Ostimme kauppahallin lihamyymälästä savukinkun kantapaloja n. 1 kilo (halvempi kilohinta). Kinkut survotiin yleiskoneessa lihamassaksi. Kannattaa laittaa mukaan hieman kermaa, jotta liha sekoittuu paremmin massaksi. Lihamassaan listättiin vielä Creme fraichea, sulatejuustoa (savuporo), suolaa ja mustapippuria.

Täytteet laitetaan voileipäkerrosten väliin (3-4 kerrosta).

 

KUORRUTUS:

sulatejuustoa, kermaa ja hieman majoneesia. Lihakakun reunoille persiljasilppua ja kalakakun reunoille tillisilppua.

KORISTEET:

Lihakakku: Palvikinkku, kirsikkatomaatit ja persilja

Kalakakku: Kylmäsavulohta,keitettyä kananmunaa, katkarapuja, tilliä ja keltaisia kirsikkatomaateja.