1439634.jpg

Halusimme koittaa kreemin käyttöä pullan täytteenä. Ostimme Sallisen Vanilja-Kreemijauhetta, jota myydään 500 g purkeissa. Kreemijauhe vispataan veden kanssa (1 osa jauhetta ja 3 osaa vettä) ja on siten valmista käytettäväksi (kestää paistamista ja pakastusta). Pulliin lisättiin myös mansikkahilloa, johon oli sekoitettu hieman perunajauhoja sekaan.


20-24 kpl

Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150-200 g leivontamargariinia tai voita

Voiteluun: 1 kananmuna

Täytteeksi: kreemiä ja mansikkahilloa (sekoita hilloon perunajauhoja esim. 200g- 2 rkl)

Pinnalle: Raesokeria ja kypsennyksen jälkeen voit koristella pullat sokerikuorrutteella.


Lämmitä maito käsenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri ja jauhettu kardemumma. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää pehmeä tai sulatettu rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina.

Peitä kulho ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja pyörittele se pulliksi.

Laita pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota. Paina kohonneisiin pulliin pyöreällä lasinalusella paikka täytteille. Voitele kananmunalla ja täytä.


Ripottele raesokeria tai mantelilastuja pinnalle. Paista uunissa 200° 12-15 minuuttia.

Koristele halutessasi sokerikuorrutteella.