1584702.jpg

Lauantaina halusimme herkutella perheen kesken ja hankimme porsaan ulkofileetä (1,3 kg). Siihen halusimme hieman enemmän makua ja valmistimme itse marinadin. Filee tulee oikeuksiinsa, kun se saa täytettä (makua ja kosteutta).

 

n. 1 kg porsaan ulkofileetä

 

marinadi: (noin arvoja, maistelemalla saa parhaan tuloksen)

1,5 dl rypsiöljyä,1 rkl vasikanfondia,2 tl balsamicoa,2 tl soijaa,2 rkl ketsuppia, 2 rkl sitruunan mehua,           2 tl suolaa, 1 tl sokeria,2 tl puristettua valkosipulia,ripaus chilimaustetta, 1/2 dl ruohosipulia silputtuna.

Sekoita marinadin aineet keskenään ja laita pussiin fileen kanssa (ilma pois). Tulee parempi jos tekee tämän jo edellisenä päivänä ja kääntelee fileetä pari kertaa.

Leikkaa filee seuraavana päivänä levyksi. Levylle laitetaan täyte: loput marinadista, fetajuustoa palasina, aurinkokuivattua tomaattia silputtuna ja tuoretta basilikaa silputtuna (n. 1/2 dl).

1584716.jpg

Rullaa filee tiukasti rullalle. Voit laittaa tässä vaiheessa muutaman coctailtikun kiinnikkeeksi. Fileen päälle laitetaan pekoniviipaleita (1 pkt).

Nyt filee kannatta sitoa (pekoniviipaleet pysyvät paremmin ja filee ei aukea). Sitomiseen kannattaa käyttää kalalankaa (värjäämätöntä). Jos lankaa ei ole, fileen voi kiinnittää coctailtikuilla.

1584725.jpg

Paista filettä 175 asteessa noin 50 min - 1 tunti (kunnes sisälämpö on n. 70 - 75 astetta). Ota filee uunista ja poista tikut/lanka ja kääri folioon. Anna lihan vetäytyä n. 10 minuuttia.

 

                                          1584737.jpg

Kastike: Säästä hieman marinadia ja paistolientä (yht n. 2 dl) (paistolientä kannattaa ottaa kun filee on ollut noin puolet ajasta uunissa: kastike ehtii valmistua). Yhdistä ne ja kuumenna kattilassa kiehuvaksi. Lisää kermaa (2 dl) ja keitä kokoon n. 20 min, voit lisätä ripauksen sokeria kastikkeeseen.

Fileen seuraksi valmistimme tikkuperunoita ja keitettyjä kasviksia sekä tuoresalaattia. NAM! Oli tosi hyvää!

1591417.jpg