Myös tämä ohje on leivontaherkut -resepteistämme. Kalatahnalla täytetty rulla on vertaansa vailla. Sopii hyvin niin alkuruokasi, lounaaksi kuin iltapalaksikin. Me tarjosimme sitä kahvipöydässä. Omena antoi hyvää raikkautta vastapainoksi suolaiselle kalalle. NAM!

AINEKSET

(n. 8 palaa)

 

POHJA

2 ½ dl            vettä

50 g                     voita tai margariinia

n. 1 ½ dl             vehnäjauhoja

3                           kananmunaa

1 dl                      voimakasta juustoa raasteena

 

TÄYTE

150-200 g          kylmäsavulohta

1                           omena

1                           pieni purjo

1 purkki (250 g) rahkaa

½ dl                     majoneesia

½ tl                      suolaa

½ tl                      mustapippuria

 

KORISTELUUN

salaatinlehtiä

tilliä

 

VALMISTUS

1. Pohja: Säädä uuni 200 asteeseen. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa.

 

2. Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan pohjasta.

 

3. Ota kattila liedeltä ja vatkaa munat huolellisesti seokseen yksi kerrallaan. Lisää juustoraaste.

 

4. Vuoraa syvä uunipelti (mitat noin 30 x 40 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina pellille. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

 

5. Täyte: Leikkaa lohisiivut pieniksi paloiksi. Posta omenasta siemenet ja kuutioi omena. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi.

 

6. Sekoita rahka ja majoneesi keskenään. Lisää silli, omena ja purjo seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

7. Kumoa pohja ritilälle leivinpaperin päälle. Anna pohjan jäähtyä.

 

8. Levitä täyte pohjan päälle ja kierrä pohja rullaksi pitkittäin. Laita rulla vadille ja leikkaa rulla siivuiksi. Koristele salaatinlehdillä ja tillillä.